
Gołąbki z ryżem i żółtym serem
Składniki:
1 główka kapusty białej
2 szklanki ryżu
20 dkg sera żółtego
1 cebula
1 łyżka tłuszczu
1 jajko
sól pieprz maggi
2 szklanki bulionu
1 keczup
Wykonanie:
z opłukanej kapusty wycinamy głąb dajemy do wrzącej osolonej wody
gotujemy 3 minuty oddzielamy liście
Ryż gotujemy w osolonej wodzie tak jak makaron dajemy na sitko
do ryżu dajemy podsmażoną cebulę starty ser żółty jajko
doprawiamy solą pieprzem maggi
farsz mieszamy
na liść kapusty nakładamy farsz ściśle zwijamy gołąbki
dajemy do garnka podlewamy 2 szklankami bulionu
dusimy 20 minut pod przykryciem na małym ogniu
gołąbki podajemy z keczupem
na liść kapusty nakładamy farsz ściśle zwijamy gołąbki
dajemy do garnka podlewamy 2 szklankami bulionu
dusimy 20 minut pod przykryciem na małym ogniu
gołąbki podajemy z keczupem