Ciasto gryczano-migdałowe
Składniki:
1 szklanka mąki gryczanej
3 łyżki mąki ziemniaczanej
2 jabłka
2 jajka
1/2 szklanki oleju kokosowego
3/4 szklanki mleka kokosowego
3/4 szklanki cukru ksylitolu
1.5 łyżeczki sody
1 łyżeczka cynamonu
Truskawki
1/2 kg truskawek
Posypka
20 dkg mąki migdałowej
10 dkg masła
1 łyżka cukru ksylitolu
składniki posypki dokładnie mieszamy
Wykonanie:
obie mąki przesiewamy z cynamonem sodą
dodajemy utarte jajka z cukrem starte jabłka dolewamy mleko olej
ciasto dokładnie mieszamy wykładamy na blaszkę 20 x 20
wyłożoną papierem do pieczenia
na ciasto dajemy truskawki posypkę migdałową
pieczemy w 180 st około 40 minut
Składniki:
1 szklanka mąki gryczanej
3 łyżki mąki ziemniaczanej
2 jabłka
2 jajka
1/2 szklanki oleju kokosowego
3/4 szklanki mleka kokosowego
3/4 szklanki cukru ksylitolu
1.5 łyżeczki sody
1 łyżeczka cynamonu
Truskawki
1/2 kg truskawek
Posypka
20 dkg mąki migdałowej
10 dkg masła
1 łyżka cukru ksylitolu
składniki posypki dokładnie mieszamy
Wykonanie:
obie mąki przesiewamy z cynamonem sodą
dodajemy utarte jajka z cukrem starte jabłka dolewamy mleko olej
ciasto dokładnie mieszamy wykładamy na blaszkę 20 x 20
wyłożoną papierem do pieczenia
na ciasto dajemy truskawki posypkę migdałową
pieczemy w 180 st około 40 minut