Składniki:
30 dkg soczewicy
2 ząbki czosnku
1 cebula
1 marchewka
2 łodygi selera naciowego
2 łyżki koncentratu pomidorowego
1 jajko
sól pieprz curry
bułka tarta
bułka tarta
tłuszcz do smażenia
Wykonanie:
soczewicę płuczemy gotujemy w osolonej wodzie 30 minut odcedzamy
opłukany seler naciowy obieramy z włókien drobno kroimy
marchewkę ścieramy na tarce o małych oczkach
seler i marchewkę gotujemy 10 minut z soczewicą
seler i marchewkę gotujemy 10 minut z soczewicą
cebulę kroimy w kosteczkę podsmażamy miksujemy
dodajemy jajko koncentrat pomidorowy
dodajemy jajko koncentrat pomidorowy
doprawiamy solą pieprzem curry zmiażdżonym czosnkiem
masę mieszamy formujemy kotlety obtaczamy w bułce tartej
smażymy na tłuszczu z obu stron
masę mieszamy formujemy kotlety obtaczamy w bułce tartej
smażymy na tłuszczu z obu stron