Kasza gryczana zapiekana z pieczarkami
Składniki:
1 szklanka kaszy gryczanej
6 pieczarek
5 dkg boczku wędzonego
1 czerwona papryka
1 marchewka
1 cebula
1 łyżka masła
sól pieprz majeranek
10 dkg sera żółtego
Wykonanie:
obrane pieczarki kroimy w plasterki
1 cebula
1 łyżka masła
sól pieprz majeranek
10 dkg sera żółtego
Wykonanie:
obrane pieczarki kroimy w plasterki
boczek cebulę kroimy w kosteczkę podsmażamy
dodajemy startą marchewkę pokrojoną w kostkę paprykę
całość smażymy 10 minut dodajemy kaszę mieszamy
kasza a sypko Przepis tutaj
doprawiamy pieprzem solą majerankiem
przekładamy do naczynia żaroodpornego wysmarowanego masłem
wierzch posypujemy serem zapiekamy w 190 st 25 minut
doprawiamy pieprzem solą majerankiem
przekładamy do naczynia żaroodpornego wysmarowanego masłem
wierzch posypujemy serem zapiekamy w 190 st 25 minut