Kwaśnica z kaczką
Składniki:
1 filet z kaczki [30 dkg]
2 łyżki mąki
1/2 kg kapusty kiszonej
1 cebula
4 ziemniaki
1 marchewka
1 pietruszka
kawałek selera
1 łyżka masła
3 ziele angielskie
2 liść laurowy
sól pieprz kminek maggi majeranek
Wykonanie:
opłukany filet z kaczki dajemy do 1,5 litra wody
doprawiamy solą pieprzem
dodajemy ziele angielskie liść laurowy majeranek kminek maggi
gotujemy 40 minut po tym czasie dokładamy
pokrojone w kostkę warzywa gotujemy 25 minut
kapustę kiszoną kroimy gotujemy osobno
łączymy kapustę z warzywami i mięsem
z masła mąki robimy zasmażkę rozprowadzamy wywarem mieszamy
do zupy dajemy zasmażkę zagotowujemy
mięso kroimy w plastry podajemy z kwaśnicą
gotujemy 40 minut po tym czasie dokładamy
pokrojone w kostkę warzywa gotujemy 25 minut
kapustę kiszoną kroimy gotujemy osobno
łączymy kapustę z warzywami i mięsem
z masła mąki robimy zasmażkę rozprowadzamy wywarem mieszamy
do zupy dajemy zasmażkę zagotowujemy
mięso kroimy w plastry podajemy z kwaśnicą