Składniki:
herbatniki maślane
1 puszka masy krówkowej
Śmietana
1/2 litra śmietany 30 %
2 łyżki cukru pudru
3 łyżeczki żelatyny
1/2 czekolady deserowej
Masa budyniowa
1 litr mleka
1 szklanka mąki pszennej
3 łyżki mąki ziemniaczanej
1 kostka masła
4 łyżki cukru pudru
Wykonanie:
mieszamy obie mąki w 1 szklance mleka
dolewamy do pozostałego gotującego się mleka
budyń gotujemy 3 minuty dodajemy masło cukier masę mieszamy
formę 25 x 25 wykładamy folią spożywczą
układamy herbatniki smarujemy ciepłą masą krówkową dajemy herbatniki
a na nie wykładamy masę budyniową studzimy
Śmietana
żelatynę zalewamy 1/3 szklanki wrzącej wody
mieszamy do całkowitego rozpuszczenia
śmietanę z cukrem ubijamy na sztywno
dolewamy płynną żelatynę masę mieszamy
śmietanę wykładamy na budyń wierzch posypujemy startą czekoladą