Ciasto miodowe z masą
Składniki:
1/2 kg mąki pszennej
1 kostka margaryny
3 łyżki miodu
1/2 szklanki cukru
2 jaja
1.5 łyżeczki sody
3 łyżki mleka
Wykonanie
przesianą mąkę łączymy z margaryną dodajemy miód utarte jajka sodę z mlekiem
wyrabiamy ciasto dzielimy na 2 części
wałkujemy dajemy na blaszkę 25 x 35 cm
wyłożoną papierem do pieczenia
pieczemy 2 placki około 25 minut w 170 st
Krem
1/2 litra mleka
1.5 kostki masła
1 szklanka cukru pudru
1 budyń
dekoracja : starta czekolada migdały
budyń gotujemy na mleku studzimy
pieczemy 2 placki około 25 minut w 170 st
Krem
1/2 litra mleka
1.5 kostki masła
1 szklanka cukru pudru
1 budyń
dekoracja : starta czekolada migdały
budyń gotujemy na mleku studzimy
masło z cukrem ucieramy do białości
dodajemy po łyżce budyniu masę ucieramy na puszysty krem
na placek wykładamy większą część kremu przykrywamy ciastem
wierzch smarujemy kremem posypujemy startą czekoladą migdałami
dodajemy po łyżce budyniu masę ucieramy na puszysty krem
na placek wykładamy większą część kremu przykrywamy ciastem
wierzch smarujemy kremem posypujemy startą czekoladą migdałami