Mój kanał na YouTube

Translate

Schab z kapustą włoską

Schab z kapustą włoską
Schab z kapustą włoską 

Składniki:
1 kg schabu
1 kg kapusty włoskiej
2 ziemniaki [surowe]
1 cebula
3 ząbki czosnku
sól pieprz tymianek
majeranek
4 łyżki oliwy

Wykonanie:
opłukany schab osuszamy nacieramy
olejem solą pieprzem tymiankiem zmiażdżonym czosnkiem
dajemy do lodówki na 2 godziny
pieczemy w 190 st około 1.5 godziny
schab polewamy powstałym sosem podczas pieczenia

Kapusta
opłukaną kapustę szatkujemy gotujemy 5 minut 
w osolonej wodzie odcedzamy
doprawiamy solą pieprzem majerankiem
dodajemy podsmażoną cebulę starte ziemniaki 
całość dusimy 10 minut
kapustę podajemy z upieczonym schabem