
Składniki:
3 szklanki mąki pszennej
3 żółtka
1/2 szklanki cukru
1 kostka margaryny
2 łyżki kwaśnej śmietany
2 łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli
Kokos
30 dkg kokosu
5 białek
1/2 kostki masła
3/4 szklanki cukru pudru
1 duży słoik dżemu z czarnej porzeczki
Wykonanie:
mąkę z proszkiem mieszamy z żółtkami śmietaną cukrem margaryną szczyptą soli
wyrabiamy ciasto zawijamy w filię dajemy do lodówki na 30 minut
Kokos
na patelnię dajemy masło dodajemy kokos mieszamy
białka ubijamy z cukrem łączyć z zimnym kokosem
Ciasto
ciasto dzielimy na 2 części wałkujemy
dajemy na blaszkę 25 x 30 cm wyłożoną papierem do pieczenia
ciasto smarujemy dżemem nakładamy ciasto a na nie wykładamy masę kokosową
pieczemy około 50 minut w 170 stopniach
2 łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli
Kokos
30 dkg kokosu
5 białek
1/2 kostki masła
3/4 szklanki cukru pudru
1 duży słoik dżemu z czarnej porzeczki
Wykonanie:
mąkę z proszkiem mieszamy z żółtkami śmietaną cukrem margaryną szczyptą soli
wyrabiamy ciasto zawijamy w filię dajemy do lodówki na 30 minut
Kokos
na patelnię dajemy masło dodajemy kokos mieszamy
białka ubijamy z cukrem łączyć z zimnym kokosem
Ciasto
ciasto dzielimy na 2 części wałkujemy
dajemy na blaszkę 25 x 30 cm wyłożoną papierem do pieczenia
ciasto smarujemy dżemem nakładamy ciasto a na nie wykładamy masę kokosową
pieczemy około 50 minut w 170 stopniach