
Golonka z kapustą z grochem
Składniki:
2 golonka
1 kg kapusty kiszonej
1 cebula
20 dkg grochu łuskanego
sól pieprz tymianek papryka maggi
10 dkg boczku wędzonego
Wykonanie:
golonka czyścimy płuczemy osuszamy
nacieramy solą pieprzem tymiankiem czosnkiem papryką
zostawiamy na noc w lodówce
zostawiamy na noc w lodówce
po tym czasie pieczemy w 180 st około 3 godzin
Kapusta
kiszoną kapustę kroimy gotujemy do miękkości odcedzamy
groch gotujemy do miękkości mieszamy aby się nie przypalił
cebulę boczek kroimy w kosteczkę podsmażamy
do kapusty dajemy sól pieprz maggi majeranek podsmażoną cebulkę
kapustę z grochem mieszamy podajemy na gorąco z golonką
Kapusta
kiszoną kapustę kroimy gotujemy do miękkości odcedzamy
groch gotujemy do miękkości mieszamy aby się nie przypalił
cebulę boczek kroimy w kosteczkę podsmażamy
do kapusty dajemy sól pieprz maggi majeranek podsmażoną cebulkę
kapustę z grochem mieszamy podajemy na gorąco z golonką