Naleśniki szpinakowe
Składniki:
2 szklanki mąki
1/2 szklanki wody
1 szklanka mleka
2 łyżki masła
2 jajka
sól pieprz
2 ząbki czosnku
1/2 szklanki wody
1 szklanka mleka
2 łyżki masła
2 jajka
sól pieprz
2 ząbki czosnku
20 dkg świeżego szpinaku
olej
Sos
1/2 szklanki śmietany kwaśnej
1/2 szklanki jogurtu
3 ząbki czosnku
sól pieprz
składniki sosu mieszamy
Wykonanie:
opłukany szpinak osuszamy dajemy na patelnię
Sos
1/2 szklanki śmietany kwaśnej
1/2 szklanki jogurtu
3 ząbki czosnku
sól pieprz
składniki sosu mieszamy
Wykonanie:
opłukany szpinak osuszamy dajemy na patelnię
dusimy aż woda odparuje miksujemy
mleko wodę szpinak jajka mąkę mieszamy
mleko wodę szpinak jajka mąkę mieszamy
doprawiamy solą pieprzem zmiażdżonym czosnkiem
składniki ciasta łączymy robotem zostawiamy na 30 minut
składniki ciasta łączymy robotem zostawiamy na 30 minut
naleśniki smażymy podajemy z sosem czosnkowym