Bezowy wianuszek z owocami
Składniki:
3 białka
1/2 szklanki cukru
1/2 łyżki mąki ziemniaczanej
1/2 łyżki octu
Śmietana
200 ml śmietany 30 %
1 cukier waniliowy
Owoce
brzoskwinie jagody jeżyny
Wykonanie:
białka ubijamy z cukrem na sztywno
dodajemy mąkę ocet masę mieszamy
przekładamy do worka cukierniczego z końcówką rozetek
wyciskamy wianuszki na blaszkę
przekładamy do worka cukierniczego z końcówką rozetek
wyciskamy wianuszki na blaszkę
wyłożoną papierem do pieczenia
suszymy w piekarniku w 120 st 30 minut
suszymy w piekarniku w 120 st 30 minut
później suszymy 2 godziny w 100 st
Na wianuszki bezowe podajemy z bitą śmietanę
Na wianuszki bezowe podajemy z bitą śmietanę
układamy cząstki brzoskwiń i rozetki śmietany