Zapiekanka z mięsa i kapusty
Składniki:
kilka liści kapusty białej
80 dkg mięsa mielonego
2 ziemniaki
1 cebula
1 jajko
sól pieprz słodka papryka
2 ząbki czosnku
25 dkg boczku wędzonego w plasterkach
Wykonanie:
liście z kapusty gotujemy 5 minuty w osolonej wodzie
Mięso
mięso doprawiamy solą pieprzem papryką czosnkiem
dodajemy starte ziemniaki cebulę masę mięsną dokładnie mieszamy
formę keksową wykładamy plasterkami boczku
dajemy masę mięsną liście kapusty masę mięsną ma wierzch plasterki boczku
pieczemy pod przykryciem godzinę w 200
zapiekankę odwracamy podajemy z sosem pomidorowym przepis tutaj
Składniki:
kilka liści kapusty białej
80 dkg mięsa mielonego
2 ziemniaki
1 cebula
1 jajko
sól pieprz słodka papryka
2 ząbki czosnku
25 dkg boczku wędzonego w plasterkach
Wykonanie:
liście z kapusty gotujemy 5 minuty w osolonej wodzie
Mięso
mięso doprawiamy solą pieprzem papryką czosnkiem
dodajemy starte ziemniaki cebulę masę mięsną dokładnie mieszamy
formę keksową wykładamy plasterkami boczku
dajemy masę mięsną liście kapusty masę mięsną ma wierzch plasterki boczku
pieczemy pod przykryciem godzinę w 200
zapiekankę odwracamy podajemy z sosem pomidorowym przepis tutaj