Ciasteczka kokosowe z marmoladą
Składniki:
1/2 kg mąki
1 margaryna
1/2 szklanki cukru pudru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1/2 łyżeczki octu
10 dkg kokosu
2 żółtka
30 dkg marmolady
Lukier
3 łyżki cukru pudru
1 łyżka mleka
składniki lukru dokładnie mieszamy
Wykonanie:
mąkę z proszkiem łączymy z margaryną
dodajemy żółtka cukier kokos ocet
ciasto dokładnie wyrabiamy dajemy do lodówki na 1/2 godziny
wałkujemy foremką wycinamy ciasteczka 1/2 wycinamy otwór
układamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia
pieczemy w 180 st około 12 minut na złoty
ciasteczka smarujemy marmoladą składamy polewamy lukrem
ciasto dokładnie wyrabiamy dajemy do lodówki na 1/2 godziny
wałkujemy foremką wycinamy ciasteczka 1/2 wycinamy otwór
układamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia
pieczemy w 180 st około 12 minut na złoty
ciasteczka smarujemy marmoladą składamy polewamy lukrem