Sernik na zimno z jeżynami
Składniki:
3 jajka
3 łyżki cukru
3 łyżki mąki
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
Masa
1/2 kg serka mascarpone
2 szklanki musu z jeżyn
1/2 litra śmietany 30 %
8 łyżeczek żelatyny
3/4 szklanki cukru pudru
Wykonanie:
jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę
dodajemy mąkę przesianą z proszkiem
ciasto delikatnie mieszamy wykładamy tortownicy
ciasto delikatnie mieszamy wykładamy tortownicy
wyłożonej papierem do pieczenia
pieczemy w 180 st około 20 minut
Masa
żelatynę zalewamy 1/2 szklanki wrzącej wody
pieczemy w 180 st około 20 minut
żelatynę zalewamy 1/2 szklanki wrzącej wody
mieszamy do całkowitego rozpuszczenia
śmietanę ubijamy cukrem na sztywno
łączymy z serkiem jeżynami płynną żelatyną masę mieszamy
na biszkopt wykładamy masę dajemy do lodówki na kilka godzin
śmietanę ubijamy cukrem na sztywno
łączymy z serkiem jeżynami płynną żelatyną masę mieszamy
na biszkopt wykładamy masę dajemy do lodówki na kilka godzin