Muszle zapiekane ze szpinakiem
Składniki:
20 szt makaronu muszli
Farsz
40 dkg szpinaku świeżego
15 dkg sera żółtego
4 ząbki czosnku
sól pieprz gałka muszkatowa
2 łyżki masła
1/2 szklanki śmietany
garść suszonych pomidorów
20 dkg sera żółtego
Wykonanie:
makaron gotujemy w osolonej wodzie al dente odcedzamy
przelewamy zimną wodą muszle rozkładamy pojedynczo
Farsz
opłukany szpinak osuszamy kroimy podsmażamy na maśle z czosnkiem
dodajemy pokrojony ser pomidory
doprawiamy solą pierzem gałką muszkatową mieszamy
Składniki:
20 szt makaronu muszli
Farsz
40 dkg szpinaku świeżego
15 dkg sera żółtego
4 ząbki czosnku
sól pieprz gałka muszkatowa
2 łyżki masła
1/2 szklanki śmietany
garść suszonych pomidorów
20 dkg sera żółtego
Wykonanie:
makaron gotujemy w osolonej wodzie al dente odcedzamy
przelewamy zimną wodą muszle rozkładamy pojedynczo
Farsz
opłukany szpinak osuszamy kroimy podsmażamy na maśle z czosnkiem
dodajemy pokrojony ser pomidory
doprawiamy solą pierzem gałką muszkatową mieszamy
muszle napełniamy farszem dajemy naczynia żaroodpornego
wysmarowanego masłem posypujemy startym serem
zalewamy śmietaną zapiekamy w 190 st około 25 minut
wysmarowanego masłem posypujemy startym serem
zalewamy śmietaną zapiekamy w 190 st około 25 minut