![Ciasto czekoladowe z kremem Ciasto czekoladowe z kremem](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgwZbsqgn5x2cp1JH4m_awyR9BLZsaoDyKlInxbcSQ1XR5NLPmQyccZOw8SqgyEw2IvUqbQyVVcDNCC0nIyMaPvU7MhhrOtQxZYEa-BctUrSlxGSGOqnbNcXkpdpXIdTZqPaLqkLlBcYvNh/s400/ciastoczekoladowezkremem.jpg)
Składniki:
2 szklanki mąki
3/4 kostki margaryny
4 jajka
1/2 szklanki mleka
1.5 szklanki cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 łyżki kakao
1 budyń czekoladowy
Krem
1.5 kostki masła
1 szklanka kwaśnej śmietany
1 szklanka cukru pudru
1 łyżka kakao
2 paczki delicji
5 łyżek krojonych migdałów
Wykonanie:
mąkę przesiewamy z proszkiem kakao i budyniem
masło ucieramy z cukrem na puszystą masę
dodajemy po jednym jajku nadal ucieramy
dosypujemy mąkę dolewamy porcjami mleko
ciasto mieszamy przekładamy do formy 25 x 30
wyłożonej papierem do pieczenia
pieczemy w 190 st około 50 minut
Krem
masło z cukrem ucieramy do białości
dolewamy porcjami śmietanę ucieramy na puszysty krem
dzielimy na 2 części do jednej części dodajemy kakao krem mieszamy
ciasto kroimy na pól smarujemy kremem układamy delicje
wierzch ciasta smarujemy kremem kakaowym
posypujemy krojonymi migdałowymi