Zupa szczawiowa
Składniki:
40 dkg szczawiu
1.5 litra wywaru z drobiu
4 jajka
1/2 marchewki
1/2 pietruszki
2 ziemniaki
4 łyżki śmietany
1 ząbek czosnku
koperek
sól pieprz
Wykonanie:
jarzyny kroimy w kostkę zalewamy wywarem gotujemy 20 minut
dodajemy pokrojony szczaw gotujemy 5 minut
doprawiamy solą pieprzem maggi
Składniki:
40 dkg szczawiu
1.5 litra wywaru z drobiu
4 jajka
1/2 marchewki
1/2 pietruszki
2 ziemniaki
4 łyżki śmietany
1 ząbek czosnku
sól pieprz
Wykonanie:
jarzyny kroimy w kostkę zalewamy wywarem gotujemy 20 minut
dodajemy pokrojony szczaw gotujemy 5 minut
doprawiamy solą pieprzem maggi
zupę podajemy z pokrojonymi jajkiem śmietaną i koperkiem
jajka gotujemy na twardo obieramy kroimy
jajka gotujemy na twardo obieramy kroimy