Pierogi z kaszą gryczaną i wątróbką
Składniki:
1 kg mąki
2 łyżki oleju
1/2 łyżeczki soli
2 szklanki ciepłej wody
Farsz
2 szklanki kaszy gryczanej Kasza na sypko przepis Tutaj
20 dkg wątróbki z drobiu
2 łyżki masła
2 jajka
1 cebula
sól pieprz majeranek
Wykonanie:
do miski dajemy mąkę sól ciepłą wodę olej ciasto dokładnie mieszamy
Farsz
wątróbkę podsmażamy cebulą mielimy dajemy kaszę jajka
doprawiamy solą pieprzem majerankiem farsz dokładnie mieszamy
ciasto wałkujemy cienko wykrawamy szklanką krążki nakładamy farsz zlepiamy
gotujemy 3 minuty w osolonej wodzie po wypłynięciu
podajemy z cebulką [pierogi można robić formą]
Składniki:
1 kg mąki
2 łyżki oleju
1/2 łyżeczki soli
2 szklanki ciepłej wody
Farsz
2 szklanki kaszy gryczanej Kasza na sypko przepis Tutaj
20 dkg wątróbki z drobiu
2 łyżki masła
2 jajka
1 cebula
sól pieprz majeranek
Wykonanie:
do miski dajemy mąkę sól ciepłą wodę olej ciasto dokładnie mieszamy
Farsz
wątróbkę podsmażamy cebulą mielimy dajemy kaszę jajka
doprawiamy solą pieprzem majerankiem farsz dokładnie mieszamy
ciasto wałkujemy cienko wykrawamy szklanką krążki nakładamy farsz zlepiamy
gotujemy 3 minuty w osolonej wodzie po wypłynięciu
podajemy z cebulką [pierogi można robić formą]