Kliknij w zdjęcie poniżej aby dowiedzieć się więcej
Mój kanał na YouTube
Etykiety
Etykiety
Translate
- Pobierz link
- X
- Inne aplikacje
Kasza jęczmienna z kwaśnym mlekiemSkładniki:
2 szklanki kaszy
10 dkg boczku wędzonego
1 cebula
4 szklanki wody
2 łyżki masła
sól pieprz
kwaśne mleko
Wykonanie:
do gotującej wody dodajemy kaszę sól masło
gotujemy około 10 minut aż kasza wchłonie wodę
Robimy kąpiel wodną:
do dużego garnka wlewamy 1/2 objętości wody gotujemy
wkładamy do niego garnek z kaszą zostawiamy na godzinę
kaszę podajemy podsmażoną cebulką i kwaśnym mlekiem
boczek z cebulą kroimy w kostkę podsmażamy na złoty kolor
- Pobierz link
- X
- Inne aplikacje


