Ciasto kokosowo ananasowe
Składniki:
40 dkg mąki
1 kostka masła
4 łyżki cukru pudru
2 jajka
1/2 szklanki kokosu
1.5 łyżeczki proszku do pieczenia
3 łyżki kwaśnej śmietany
Masa
3 budynie
1 litr mleka
3/4 szklanki cukru
1 puszka ananasa w kostkę
Śmietana
1 puszka ananasa do dekoracji
1/2 litra śmietany 30 %
3 łyżeczki żelatyny
4 łyżki sezamu prażonego
Wykonanie
mąkę łączymy z masłem dodajemy cukier jajka kokos kwaśną śmietanę
wyrabiamy ciasto dajemy do lodówki na 30 minut
wałkujemy dajemy na blaszkę 25 x 30 wyłożoną papierem do pieczenia
ciasto podpiekamy w 180 st około 15 minut
Masa
budynie gotujemy na mleku dodajemy pokrojony ananas mieszamy
wykładamy na podpieczone
Składniki:
40 dkg mąki
1 kostka masła
4 łyżki cukru pudru
2 jajka
1/2 szklanki kokosu
1.5 łyżeczki proszku do pieczenia
3 łyżki kwaśnej śmietany
Masa
3 budynie
1 litr mleka
3/4 szklanki cukru
1 puszka ananasa w kostkę
Śmietana
1 puszka ananasa do dekoracji
1/2 litra śmietany 30 %
3 łyżeczki żelatyny
4 łyżki sezamu prażonego
Wykonanie
mąkę łączymy z masłem dodajemy cukier jajka kokos kwaśną śmietanę
wyrabiamy ciasto dajemy do lodówki na 30 minut
wałkujemy dajemy na blaszkę 25 x 30 wyłożoną papierem do pieczenia
ciasto podpiekamy w 180 st około 15 minut
Masa
budynie gotujemy na mleku dodajemy pokrojony ananas mieszamy
wykładamy na podpieczone
ciasto pieczemy 20 minut w 180 st
Śmietana
żelatynę zalewamy 1/3 szklanki wrzącej wody
Śmietana
żelatynę zalewamy 1/3 szklanki wrzącej wody
mieszamy do całkowitego rozpuszczenia
śmietanę ubijamy z cukrem na sztywno
śmietanę ubijamy z cukrem na sztywno
dodajemy płynną żelatynę masę mieszamy
na ciasto dajemy śmietanę a na niej układamy plastry ananasa
na ciasto dajemy śmietanę a na niej układamy plastry ananasa
posypujemy prażonym sezamem