Ciasto z kremem bananowym
Składniki:
6 jajek
4 łyżki mąki
3 łyżki kakao
6 łyżek cukru
1.5 łyżeczki proszku do pieczenia
Krem
2 kostki masła
2 galaretki
2 banany
1/2 szklanki cukru pudru
Wykonanie:
jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę
dodajemy przesianą mąkę z kakao proszkiem
ciasto delikatnie mieszamy
ciasto delikatnie mieszamy
wykładamy do formy 25 x 30 wyłożonej papierem do pieczenia
pieczemy 35 minut w 180 st
Krem
masło ucieramy z cukrem do białości
Krem
masło ucieramy z cukrem do białości
dodajemy zmiażdżone banany ucieramy na puszysty krem
2 galaretki rozpuszczamy w 1/2 szklance wrzącej wody
2 galaretki rozpuszczamy w 1/2 szklance wrzącej wody
mieszamy do całkowitego rozpuszczenia studzimy
dolewamy tężejącą galaretkę masę mieszamy
biszkopt kroimy na pół wykładamy krem dajemy blat biszkoptu
dolewamy tężejącą galaretkę masę mieszamy
biszkopt kroimy na pół wykładamy krem dajemy blat biszkoptu
smarujemy kremem posypujemy krojonymi migdałami
ciasto dajemy do lodówki na kilka godzin
ciasto dajemy do lodówki na kilka godzin