
Składniki:
6 jajek
20 dkg bułki tartej
1/2 szklanki cukru
1.5 łyżeczki proszku do pieczenia
Masa
1 szklanka kaszy manny
1 szklaka cukru
1 kostka masła
1 szklanka wódki
10 dkg kokosu
1/2 startej czekolady
Poncz
1/3 szklanki alkoholu
1 łyżka cukru pudru
1/3 szklanki wody
Wykonanie:
jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę
dodajemy przesianą bułkę tartą ciasto delikatnie mieszamy
dajemy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia
pieczemy w 180 st 35 minut
Krem
kaszę mannę zalewamy alkoholem zostawiamy na noc
masło ucieramy z cukrem do białości
dodajemy po łyżce kaszy kokos masę mieszamy
ciasto kroimy na pół smarujemy kremem przykrywamy
wierzch ciasta smarujemy kremem
posypujemy startą czekoladą ciasto dajemy do lodówki