Pieczeń wołowa
Składniki:
80 dkg mięsa wołowego
2 cebule
sól pieprz
2 ząbki czosnku
1 liść laurowy
2 ziela angielskie
2 łyżki tłuszczu
1 łyżka mąki
2 łyżki tłuszczu
Kluseczki kładzione przepis tutaj
Wykonanie:
opłukane mięso kroimy na kawałki
obsmażamy na tłuszczu z każdej strony na złoto brązowy kolor
podlewamy wodą dusimy około 3 godzin z liściem laurowym zielem angielskim
miękkie mięso solimy wyjmujemy
podlewamy wodą dusimy około 3 godzin z liściem laurowym zielem angielskim
miękkie mięso solimy wyjmujemy
sos zagęszczamy mąką zagotowujemy
[mieszamy 2 łyżki mąki w 1/2 szklanki wody]
pieczeń podajemy z kluseczkami i sałatką
[mieszamy 2 łyżki mąki w 1/2 szklanki wody]
pieczeń podajemy z kluseczkami i sałatką