Składniki:
4 duże jajka
1/2 szklanki mielonego maku
4 łyżki mąki
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
4 łyżki cukru
Beza kokosowa
6 białek
3/4 szklanki cukru
20 dkg kokosu
Krem
1 puszka ananasa
1/2 szklanki mielonego maku
4 łyżki mąki
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
4 łyżki cukru
Beza kokosowa
6 białek
3/4 szklanki cukru
20 dkg kokosu
Krem
1 puszka ananasa
1.5 szklanki syropu z ananasa
1 budyń
20 dkg masła
3 łyżki cukru pudru
Wykonanie:
jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę
1 budyń
20 dkg masła
3 łyżki cukru pudru
Wykonanie:
jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę
dodajemy mak mąkę z proszkiem ciasto delikatnie mieszamy
dajemy na blaszkę 27 x 17 cm wyłożoną papierem do pieczenia
pieczemy około 25 minut w 170 st
Beza kokosowa
białka ubijamy z cukrem na sztywno
Beza kokosowa
białka ubijamy z cukrem na sztywno
dodajemy kokos masę delikatnie mieszamy
ciasto dajemy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia
pieczemy na złoty kolor w 170 st
Krem
budyń gotujemy w 1.5 szklance syropu z ananasa
masło ucieramy do białości dodajemy po łyżce zimnego budyniu
ciasto dajemy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia
pieczemy na złoty kolor w 170 st
Krem
budyń gotujemy w 1.5 szklance syropu z ananasa
masło ucieramy do białości dodajemy po łyżce zimnego budyniu
łączymy z pokrojonym ananasem
na biszkopt wykładamy krem przykrywamy bezą kokosową
wierzch ciasta posypujemy kokosem
na biszkopt wykładamy krem przykrywamy bezą kokosową
wierzch ciasta posypujemy kokosem