Składniki:
garść suszonych grzybów
1 cebula
1,5 litra wywaru przepis tutaj
Włoszczyzna :
1 marchewka
1 pietruszka
kawałek seler por
3 ziemniaki
2 łyżki masła
1/3 szklanki śmietany
2 łyżki mąki
sól pieprz tymianek
Wykonanie
suszone grzyby zalewamy na noc wodą płuczemy
ponownie zalewamy gotujemy do miękkości około 1 godziny
cebule kroimy podsmażamy na maśle z grzybami
sól pieprz tymianek
Wykonanie
suszone grzyby zalewamy na noc wodą płuczemy
ponownie zalewamy gotujemy do miękkości około 1 godziny
cebule kroimy podsmażamy na maśle z grzybami
zalewamy wywarem dajemy pokrojone
jarzyny gotujemy 30 minut
doprawiamy solą pieprzem tymiankiem
zupę zagęszczamy mąką
doprawiamy solą pieprzem tymiankiem
zupę zagęszczamy mąką
mieszamy 2 łyżki mąki w 1/2 szklance zimnej wody
zupę zagotowujemy na konie dodajemy śmietanę
zupę zagotowujemy na konie dodajemy śmietanę