Kwaśnica
Składniki:
30 dkg mięsa wołowego
2 łyżki mąki
1/2 kg kapusty kiszonej
1 cebula
4 ziemniaki
1 marchewka
2 łyżki masła
3 ziele angielskie
2 liść laurowy
sól pieprz kminek maggi
Wykonanie:
opłukane mięso kroimy w kostkę podsmażamy z cebulą
podlewamy 1.5 litra gorącej wody gotujemy godzinę
dajemy ziemniaki marchewkę
Składniki:
30 dkg mięsa wołowego
2 łyżki mąki
1/2 kg kapusty kiszonej
1 cebula
4 ziemniaki
1 marchewka
2 łyżki masła
3 ziele angielskie
2 liść laurowy
sól pieprz kminek maggi
Wykonanie:
opłukane mięso kroimy w kostkę podsmażamy z cebulą
podlewamy 1.5 litra gorącej wody gotujemy godzinę
dajemy ziemniaki marchewkę
doprawiamy solą pieprzem magii
dajemy ziele angielskie liść laurowy majeranek kminek
dajemy ziele angielskie liść laurowy majeranek kminek
gotujemy 25 minut pod przykryciem
kapustę kiszoną kroimy gotujemy osobno
kapustę kiszoną kroimy gotujemy osobno
całość łączymy z warzywami
z masła mąki robimy zasmażkę rozprowadzamy wywarem mieszamy
dodajemy zasmażkę kwaśnicę zagotowujemy
z masła mąki robimy zasmażkę rozprowadzamy wywarem mieszamy
dodajemy zasmażkę kwaśnicę zagotowujemy