Ciasteczka anyżowe
Składniki:
2 szklanki mąki pszennej
1/2 szklanki miodu
3/4 szklanki cukru
4 jajka
3 łyżeczki mielonego anyżu
Wykonanie:
jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę dodajemy miód anyż dosypujemy mąkę
masę mieszamy ciasteczka dajemy łyżeczką na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia
ciasteczka zostawiamy na noc aby wyschły
pieczemy w 180 st na złoty kolor
Składniki:
2 szklanki mąki pszennej
1/2 szklanki miodu
3/4 szklanki cukru
4 jajka
3 łyżeczki mielonego anyżu
Wykonanie:
jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę dodajemy miód anyż dosypujemy mąkę
masę mieszamy ciasteczka dajemy łyżeczką na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia
ciasteczka zostawiamy na noc aby wyschły
pieczemy w 180 st na złoty kolor