
Składniki:
10 jajek
10 łyżek cukru
10 łyżek mąki pszennej
2 łyżki kakao
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 cukier waniliowy
Krem:
1 litr śmietany 30 %
6 łyżeczek żelatyny
3/4 szklanki cukru pudru
1 cukier waniliowy
2 puszki ananasa
Wykonanie :
jajka ubijamy na puszystą masę z cukrem
dodajemy kakao mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia
ciasto delikatnie mieszamy dajemy do tortownicy
pieczemy w 180 st 40 minut
Krem:
żelatynę zalewamy w 1/2 szklanki wrzącej wody
mieszamy do całkowitego rozpuszczenia
śmietanę ubijamy z obiema cukrami na sztywno
dodajemy rozpuszczoną żelatynę masę delikatnie mieszamy
biszkopt kroimy na pół smarujemy bitą śmietaną
dajemy kawałki ananasa przykrywamy biszkoptem
wierzch dekorujemy ananasem bitą śmietaną
biszkopt kroimy na pół smarujemy bitą śmietaną
dajemy kawałki ananasa przykrywamy biszkoptem
wierzch dekorujemy ananasem bitą śmietaną