Schab zapiekany z pieczarkami i majonezem
Składniki:
4 plastry schabu
2 łyżki majonezu
2 łyżki keczupu
sól pieprz
10 dkg sera żółtego
2 ząbki czosnku
30 dkg pieczarek
2 łyżki masła
Wykonanie:
umyte mięso kroimy na kawałki lekko rozbijamy
doprawiamy solą pieprzem zmiażdżony czosnkiem
dajemy do lodówki na 30 minut
Pieczarki
pieczarki kroimy w plasterki podsmażamy na maśle
doprawiamy solą pieprzem
mięso układamy w naczyniu żaroodpornym
smarujemy majonezem z keczupem dajemy pieczarki
2 łyżki majonezu
2 łyżki keczupu
sól pieprz
10 dkg sera żółtego
2 ząbki czosnku
30 dkg pieczarek
2 łyżki masła
Wykonanie:
umyte mięso kroimy na kawałki lekko rozbijamy
doprawiamy solą pieprzem zmiażdżony czosnkiem
dajemy do lodówki na 30 minut
Pieczarki
pieczarki kroimy w plasterki podsmażamy na maśle
doprawiamy solą pieprzem
mięso układamy w naczyniu żaroodpornym
smarujemy majonezem z keczupem dajemy pieczarki
pieczemy w 190 st około 40 minut pod przykryciem
10 minut przed końcem pieczenia posypujemy startym serem
10 minut przed końcem pieczenia posypujemy startym serem