Mój kanał na YouTube

Translate

Pierogi z mięsem

Pierogi z mięsem

Składniki:
1 kg mąki pszennej
1 jajko
3 łyżki oleju
odrobina soli
2 szklanki ciepłej wody

1 Farsz 
1/2 kg mięsa gotowanego np : z rosołu
2 cebule
sól pieprz
1 ząbek czosnku
1 łyżka masła
1 szklanka bulionu

2 Farsz
80 dkg mięsa z łopatki wieprzowej
1 cebula
2 łyżki tłuszczu
sól pieprz majeranek

Tłuszcz
10 dkg słoniny
2 cebule
słoninę cebule drobno kroimy podsmażamy na złoty kolor

Wykonanie:
do przesianej mąki dajemy sól jajko olej ciepłą wodę
wyrabiamy na gładką kule musi być elastyczne 

1 Farsz
cebulę kroimy w kosteczkę podsmażamy na maśle mielimy z mięsem
doprawiamy solą pieprzem maggi czosnkiem 
dolewamy bulion farsz mieszamy
ciasto wałkujemy na placki wycinamy szklanką krążki
nakładamy farsz pierogi zlepiamy 
gotujemy 3 minuty po wypłynięciu w osolonej wodzie
do robienia pierogów używamy formy lub kleimy ręcznie
pierogi polewamy podsmażoną cebulką

2 Farsz
opłukane mięso kroimy na małe kawałki podsmażamy z cebulą
doprawiamy solą pieprzem majerankiem
podlewamy wodą dusimy pod przykryciem około godzimy mielimy