Pierogi z mięsem
Składniki:
1 kg mąki pszennej
1 jajko
3 łyżki oleju
odrobina soli
2 szklanki ciepłej wody
1 Farsz
Składniki:
1 kg mąki pszennej
1 jajko
3 łyżki oleju
odrobina soli
2 szklanki ciepłej wody
1 Farsz
1/2 kg mięsa gotowanego np : z rosołu
2 cebule
sól pieprz
1 ząbek czosnku
1 łyżka masła
1 szklanka bulionu
2 Farsz
80 dkg mięsa z łopatki wieprzowej
1 cebula
2 łyżki tłuszczu
sól pieprz majeranek
Tłuszcz
10 dkg słoniny
2 cebule
słoninę cebule drobno kroimy podsmażamy na złoty kolor
Wykonanie:
do przesianej mąki dajemy sól jajko olej ciepłą wodę
sól pieprz
1 ząbek czosnku
1 łyżka masła
1 szklanka bulionu
2 Farsz
80 dkg mięsa z łopatki wieprzowej
1 cebula
2 łyżki tłuszczu
sól pieprz majeranek
Tłuszcz
10 dkg słoniny
2 cebule
słoninę cebule drobno kroimy podsmażamy na złoty kolor
Wykonanie:
do przesianej mąki dajemy sól jajko olej ciepłą wodę
wyrabiamy na gładką kule musi być elastyczne
1 Farsz
cebulę kroimy w kosteczkę podsmażamy na maśle mielimy z mięsem
doprawiamy solą pieprzem maggi czosnkiem
1 Farsz
cebulę kroimy w kosteczkę podsmażamy na maśle mielimy z mięsem
doprawiamy solą pieprzem maggi czosnkiem
dolewamy bulion farsz mieszamy
ciasto wałkujemy na placki wycinamy szklanką krążki
nakładamy farsz pierogi zlepiamy
ciasto wałkujemy na placki wycinamy szklanką krążki
nakładamy farsz pierogi zlepiamy
gotujemy 3 minuty po wypłynięciu w osolonej wodzie
do robienia pierogów używamy formy lub kleimy ręcznie
pierogi polewamy podsmażoną cebulką
2 Farsz
opłukane mięso kroimy na małe kawałki podsmażamy z cebulą
doprawiamy solą pieprzem majerankiem
podlewamy wodą dusimy pod przykryciem około godzimy mielimy
do robienia pierogów używamy formy lub kleimy ręcznie
pierogi polewamy podsmażoną cebulką
2 Farsz
opłukane mięso kroimy na małe kawałki podsmażamy z cebulą
doprawiamy solą pieprzem majerankiem
podlewamy wodą dusimy pod przykryciem około godzimy mielimy