Kotlety mielone z pieczarkami
Składniki:
1/2 kg mięsa mielonego
1 jajko
1 bułeczka
1 cebula
2 ząbki czosnku
sól pieprz maggi bazylia
20 dkg pieczarek
tłuszcz do smażenia
Wykonanie:
mięso łączymy wyciśnięta bułeczką dajemy jajko podsmażoną cebulę
sól maggi pieprz bazylię zmiażdżony czosnek
masę mięsną dokładnie wyrabiamy
formujemy kotleciki do środka dajemy pieczarki
Pieczarki
pieczarki kroimy w plasterki smażymy
Pieczarki
pieczarki kroimy w plasterki smażymy
odparowujemy nadmiar płynu około 10 minut
doprawiamy solą pieprzem
kotlety spłaszczamy obtaczamy w bułce tartej
smażymy na rumiano z obu stron
kotlety spłaszczamy obtaczamy w bułce tartej
smażymy na rumiano z obu stron