Banany w galaretce z musem waniliowym
Składniki:
2 galaretki cytrynowe
4 banany
400 ml śmietany 30 %
3 łyżeczki żelatyny
1 cukier waniliowy
1 łyżka cukru pudru
Wykonanie:
żelatynę zalewamy 1/3 szklanki wrzącej wody mieszamy do rozpuszczenia
śmietanę ubijamy z cukrem waniliowym
dodajemy płynną żelatynę
masę delikatnie mieszamy przekładamy do foremek
Galaretki rozpuszczamy według przepisu na opakowaniu
Opłukane banany obieramy ze skóry kroimy na kawałki
dajemy do pucharków zalewamy tężejącą galaretką
wykładamy mus waniliowy na galaretkę z bananami
masę delikatnie mieszamy przekładamy do foremek
Galaretki rozpuszczamy według przepisu na opakowaniu
Opłukane banany obieramy ze skóry kroimy na kawałki
dajemy do pucharków zalewamy tężejącą galaretką
wykładamy mus waniliowy na galaretkę z bananami