![Dip paprykowy Dip paprykowy](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgYmDAzFYwyrqJAWkWK0SPUqqXkakGD3QJ_Y8azTol6BVC2sxEhdikULMgKv_bYBGaVO7bQHaU1dKNaQfhipZe9LAiKPHu3p3DqB-R6xoMOxlUh7AgqBY15LwbpyGGKU-BQl-ETe0uKDd2p/s1600/dippaprykowy.jpg)
Dip paprykowy
Składniki:
1 papryka czerwona
2 ząbki czosnku
2 łyżki śmietany
2 łyżki majonezu
[wersja dietetyczna jogurt]
sól pieprz
Wykonanie:
opłukaną paprykę pieczemy 35 minut w 200 st
obieramy ze skóry kroimy
paprykę majonez czosnek miksujemy
doprawimy solą pieprzem
paprykę majonez czosnek miksujemy
doprawimy solą pieprzem
dip mieszamy podajemy do mięs i wędlin