
Składniki:
4 jajka
4 łyżki mąki
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
odrobina soli
Farsz:
30 dkg sera białego
1/2 szklanki śmietany
2 papryki
1/2 ogórka zielonego
sól pieprz
Wykonanie:
jajka ubijamy z odrobina soli dodać przesianą mąkę z proszkiem
ciasto mieszamy dajemy na blachę wyłożona papierem
pieczemy w 180 st około 20 minut zwijamy w rulon z papierem
Farsz:
opłukaną paprykę ogórka kroimy w drobną kosteczkę
ser ucieramy z śmietaną
doprawiamy solą pieprzem
farsz mieszamy
z ciasto zdejmujemy papier smarujemy farszem ściśle zwijamy
roladkę dajemy do lodówki na kilka godzin
z ciasto zdejmujemy papier smarujemy farszem ściśle zwijamy
roladkę dajemy do lodówki na kilka godzin