![Risotto grzybowe Risotto grzybowe](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhBnKb1bSpIectkpW2VzNAd3PFkO2YhYPLkwtWTAbJQMIgstLDegOVj-ptc8oS5lC9zvbH5NghKxBr9a9zCgqDhS_wuRroULRUimiUxNn6pLq5gqjS8ucpwsFOXITAERu7cqJqCzbHGF6Y/s1600/risottogrzybowe.jpg)
Risotto grzybowe
Składniki:
30 dkg ryżu
30 dkg pieczarek
kawałek por[ biała część]
3 łyżki masła
sól pieprz
Wykonanie:
pieczarki kroimy w plasterki podsmażamy z porem
dodajemy ryż chwilę smażymy zalewamy wodą 2 cm nad ryżem
doprawimy solą pieprzem
gotujemy na wolnym ogniu około 25 minut często mieszamy