Kliknij w zdjęcie poniżej aby dowiedzieć się więcej
Mój kanał na YouTube
Etykiety
Etykiety
Translate
- Pobierz link
- X
- Inne aplikacje
Racuchy drożdżowe z jabłkami
Składniki:
1/2 kg mąki
1.5 szklanki mleka
3 łyżki cukru
3 jajka
1 cukier waniliowy
odrobina soli
4 dkg drożdży
tłuszcz do smażenia
4 jabłka
Wykonanie:
rozczyn letnie mleko cukier drożdże mieszamy
rozczyn dajemy w ciepłe miejsce na 10 minut
do mąki dajemy rozczyn utarte jajka z cukrem
do mąki dajemy rozczyn utarte jajka z cukrem
ciasto powinno być gęstsze niż naleśnikowe
dajemy w ciepłe miejsce do podwojenia objętości
dajemy w ciepłe miejsce do podwojenia objętości
do ciasta dodajemy pokrojone jabłka mieszamy
racuchy kładziemy łyżką na rozgrzany tłuszcz
racuchy kładziemy łyżką na rozgrzany tłuszcz
zdejmujemy na ręcznik kuchenny
wierzch posypujemy cukrem pudrem
wierzch posypujemy cukrem pudrem
- Pobierz link
- X
- Inne aplikacje


