Kliknij w zdjęcie poniżej aby dowiedzieć się więcej

Moje książki

Mój kanał na YouTube

Translate

Pulpety w sosie koperkowym

Pulpety w sosie koperkowymPulpety w sosie koperkowym

Składniki:                                       
1/2 kg mięsa z mielonego z drobiu
1 jajko
1 cebula
sól pieprz maggi
1 bułka

Sos:
2 szklanki wywaru z pulpetów
garść koperku
3 łyżki śmietany
2 łyżki mąki
sól biały pieprz

Wykonanie:
mięso z kurczaka cebule odciśniętą bułkę mielimy
dodajemy jajko doprawiamy solą pieprzem maggi
masę mięsną wyrabiamy formujemy pulpeciki
gotujemy w osolonej wodzie pod przykryciem 20 minut

Sos:
2 szklanki
wywaru z pulpetów przecedzamy dodajemy
rozmieszaną mąkę zagotowujemy doprawiamy
solą pierzem dajemy koperek oraz śmietanę