![Polędwiczki w cieście francuskim Polędwiczki w cieście francuskim](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgvmp971m_5Bay9oYDGkYOcFYDaDEPtzoMeO_eTMYfJF8Z_xg9bwn5-m5LFfPbEzweySyHKcBDqBzUMqjL1sImCfj4G6FKoq3-ssUWiYzsQbqIupcy61WbMsP0YkCMO38pfwrRi8VLS_Q4/s400/poledwiczkiwciesciefrancuskim.jpg)
Składniki:
2 polędwiczki wieprzowe
1 opakowanie ciasto francuskie
sól pieprz tymianek
2 ząbki czosnku
2 łyżki tłuszczu
1 jajko
Wykonanie:
opłukane polędwiczki kroimy na 6 kawałków
oprószamy solą pieprzem czosnkiem tymiankiem
obsmażamy z każdej strony na tłuszczu
ciasto francuskie odwijamy z papieru kroimy na 6 kawałków
na ciasto układamy polędwiczkę
brzeg ciasta smarujemy jajkiem
składamy na wierzch robimy skośne paski
pieczemy w 220 st około 25 minut