Składniki:
1/2 kg mąki
1/2 łyżeczki cukru
3 dkg drożdży
1 szklanka ciepłej wody
1 łyżeczka soli
3 łyżki oleju
Farsz:
10 dkg sera żółtego
1 cebula
4 pomidory
10 dkg wędliny
Wykonanie:
2 łyżki mąki letniej wody drożdże cukier mieszamy rozczyn zostawiamy na 10 minut
do mąki dajemy rozczyn olej sól wyrobimy
ciasto zostawiamy na 20 minut w ciepłym miejscu
dajemy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia
na cieście układamy plasterki pomidorów podsmażoną cebulę wędlinę
posypujemy startym serem pizzę
dajemy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia
na cieście układamy plasterki pomidorów podsmażoną cebulę wędlinę
posypujemy startym serem pizzę
pieczemy w 180 st około 35 minut