Składniki:
2 golonka
2 łyżki masła
1 łyżka miodu
1 łyżka papryki
sól pieprz tymianek
1 liść laurowy
4 ziele angielskie
Kapusta
1 kg kapusty kiszonej
1 cebula
sól pieprz
1 liść laurowy
2 ziele angielskie
10 dkg boczku wędzonego
Wykonanie:
oczyszczone golonko nacieramy solą pieprzem tymiankiem czosnkiem
2 golonka
2 łyżki masła
1 łyżka miodu
1 łyżka papryki
sól pieprz tymianek
1 liść laurowy
4 ziele angielskie
Kapusta
1 kg kapusty kiszonej
1 cebula
sól pieprz
1 liść laurowy
2 ziele angielskie
10 dkg boczku wędzonego
Wykonanie:
oczyszczone golonko nacieramy solą pieprzem tymiankiem czosnkiem
dajemy do lodówki na noc
golonka gotujemy 3 godziny w osolonej wodzie z liściem laurowym i zielem angielskim
wyjmujemy osuszamy nacieramy masłem z papryką miodem tymiankiem
opiekamy 30 minut w 200 st
Kapusta
kapustę kiszoną kroimy gotujemy do miękkości
boczek i cebulę kroimy w kosteczkę podsmażamy dodajemy do kapusty
doprawiamy solą pieprzem mieszamy
golonka gotujemy 3 godziny w osolonej wodzie z liściem laurowym i zielem angielskim
wyjmujemy osuszamy nacieramy masłem z papryką miodem tymiankiem
opiekamy 30 minut w 200 st
Kapusta
kapustę kiszoną kroimy gotujemy do miękkości
boczek i cebulę kroimy w kosteczkę podsmażamy dodajemy do kapusty
doprawiamy solą pieprzem mieszamy
golonka podajemy z kapustą


