Kliknij w zdjęcie poniżej aby dowiedzieć się więcej

Moje książki

Mój kanał na YouTube

Translate

Barszcz czerwony z drążonymi ziemniakami

Barszcz czerwony z drążonymi ziemniakamiBarszcz czerwony z drążonymi ziemniakami

Składniki:
1 kg buraczków
1,5 litra wywaru z żeberek
3 ziela
angielskie
2 liści laurowe
2 ząbki czosnku
sól pieprz cukier ocet
4 ziemniaki duże

Wykonanie:
opłukane żeberka gotujemy 1.5 godziny w osolonej wodzie wywar przecedzamy

ziemniaki drążymy łyżeczką gotujemy 15 minut w osolonej wodzie

Zakwas buraczany
buraki ścieramy na tarce o dużych oczkach 
dajemy sól ziele angielskie liść laurowy zmiażdżony czosnek 
gotujemy 10 minut w małej ilości wody 
buraczki zakwaszamy octem przecedzamy
do wywaru buraczanego dolewamy wywar mięsny 
doprawiamy solą pieprzem zagotowujemy
barszcz podajemy z  drążonymi ziemniakami 
lub z krokietami z kapustą i grzybami tutaj