Kliknij w zdjęcie poniżej aby dowiedzieć się więcej
Mój kanał na YouTube
Etykiety
Etykiety
Translate
- Pobierz link
- X
- Inne aplikacje
Składniki:
1 kg buraczków
1,5 litra wywaru z żeberek
3 ziela
angielskie
2 liści laurowe
2 ząbki czosnku
sól pieprz cukier ocet
4 ziemniaki duże
Wykonanie:
opłukane żeberka gotujemy 1.5 godziny w osolonej wodzie wywar przecedzamy
ziemniaki drążymy łyżeczką gotujemy 15 minut w osolonej wodzie
Zakwas buraczany
buraki ścieramy na tarce o dużych oczkach
dajemy sól ziele angielskie liść laurowy zmiażdżony czosnek
gotujemy 10 minut w małej ilości wody
buraczki zakwaszamy octem przecedzamy
do wywaru buraczanego dolewamy wywar mięsny
do wywaru buraczanego dolewamy wywar mięsny
doprawiamy solą pieprzem zagotowujemy
barszcz podajemy z drążonymi ziemniakami
barszcz podajemy z drążonymi ziemniakami
lub z krokietami z kapustą i grzybami tutaj
- Pobierz link
- X
- Inne aplikacje


