
Zupa fasolowa z boczkiem
Składniki:
1,5 litra wywaru mięsnego
25 dkg suchej fasoli
20 dkg boczku wędzonego
3 ząbki czosnek
1 cebula
sól pieprz majeranek maggi
2 łyżki koncentratu
2 ziele angielskie
2 liść laurowy
włoszczyzna: 1 marchew 1 pietruszka 1/2 seler 3 ziemniaki
Wykonanie:
fasole zalewamy wodą moczymy na noc
odcedzamy zalewamy wodą gotujemy do miękkości
cebulkę i boczek kroimy w kostkę podsmażamy
jarzyny pokrojone w kostkę zalewamy wywarem
gotujemy 30 minut z liściem laurowym zielem angielskim
doprawiamy solą pieprzem majerankiem maggi
dajemy fasolę koncentrat pomidorowy zmiażdżony czosnek
zupę zagotowujemy
cebulkę i boczek kroimy w kostkę podsmażamy
jarzyny pokrojone w kostkę zalewamy wywarem
gotujemy 30 minut z liściem laurowym zielem angielskim
doprawiamy solą pieprzem majerankiem maggi
dajemy fasolę koncentrat pomidorowy zmiażdżony czosnek
zupę zagotowujemy


