Składniki:
80 dkg wołowiny
10 dkg boczku wędzonego
1 cebula
2 ogórki kiszone
1 łyżka musztardy
2 łyżki tłuszczu
2 łyżki mąki
sól pieprz
Kasza
2 szklanki kaszy gryczanej przepis tutaj
Wykonanie:
opłukane mięso osuszamy kroimy na plastry
rozbijamy oprószamy solą pieprzem
Farsz
cebule boczek ogórki kroimy w kostkę
doprawimy solą pieprzem dajemy musztardę
Farsz
cebule boczek ogórki kroimy w kostkę
doprawimy solą pieprzem dajemy musztardę
farsz dokładnie mieszamy
na każdy plaster mięsa dajemy farsz
na każdy plaster mięsa dajemy farsz
rolady ściśle zwijamy obwiązujemy sznureczkiem
obsmażamy na tłuszczu podlewamy gorącą wodą
dusimy do miękkości pod przykryciem
miękkie rolady wyjmujemy odwijamy
sos zagęszczamy mąką zagotowujemy przecedzamy
zrazy wołowe podajemy z kaszą gryczaną i surówką
miękkie rolady wyjmujemy odwijamy
sos zagęszczamy mąką zagotowujemy przecedzamy
zrazy wołowe podajemy z kaszą gryczaną i surówką


