Kliknij w zdjęcie poniżej aby dowiedzieć się więcej
Mój kanał na YouTube
Etykiety
Etykiety
Translate
- Pobierz link
- X
- Inne aplikacje
Pasztet z mięsa gotowanego
Składniki:
1.5 kg mięsa gotowane np : z rosołu
1/2 kg świeżego boczku
2 cebule
4 jajka
1 bułka
4 szt ziela angielskiego
3 liści laurowe
sól pieprz tymianek
2 ząbki czosnku
gałka muszkatołowa
Włoszczyzna :
1 marchewka 1 pietruszka kawałek selera por
1 szklanka wywaru
Wykonanie:
opłukany boczek kroimy na kawałki
Wykonanie:
opłukany boczek kroimy na kawałki
gotujemy w osolonej wodzie do miękkości
z włoszczyzną oraz liściem laurowym zielem angielskim
opłukaną wątróbkę gotujemy 5 minut
z włoszczyzną oraz liściem laurowym zielem angielskim
opłukaną wątróbkę gotujemy 5 minut
bułkę moczymy w mleku odciskamy
wszystkie składniki pasztetu miksujemy
wszystkie składniki pasztetu miksujemy
dajemy jajka podsmażoną cebulę
doprawiamy solą pieprzem gałką zmiażdżonym czosnkiem tymiankiem
masę dokładnie mieszamy z wywarem dajemy do 2 foremek keksowych
doprawiamy solą pieprzem gałką zmiażdżonym czosnkiem tymiankiem
masę dokładnie mieszamy z wywarem dajemy do 2 foremek keksowych
wyłożonej papierem do pieczenia
pasztet pieczemy w 190 st około 1 godziny
- Pobierz link
- X
- Inne aplikacje


