Kliknij w zdjęcie poniżej aby dowiedzieć się więcej

Moje książki

Mój kanał na YouTube

Translate

Naleśniki z kapustą i grzybami




Naleśniki z kapustą i grzybami

Składniki:
2 szklanki mąki
1 szklanka mleka
1 szklanka wody
3 łyżki oleju
2 jajka
sól

Farsz:
1/2 kg świeżych grzybów
1 cebula
2 łyżki masła
1/2 kg ugotowanej kiszonej kapusty 
sól pieprz czosnek
zielona pietruszka

Wykonanie:
do miski dajemy mąkę jajka mleko wodę olej sól
składniki łączymy robotem 
ciasto zostawiamy na 30 minut 
smażymy naleśniki na suchej patelni

Farsz:
obrane i opłukane grzyby drobno kroimy 
podsmażamy z cebulą dusimy 20 minut mieszamy 
łączymy z kapustą miksujemy
doprawiamy solą pieprzem czosnkiem
farsz mieszamy nakładamy na naleśniki zwijamy
zapiekamy w piekarniku lub na patelni