Mój kanał na YouTube

Translate

Kruche babeczki z kremem

Kruche babeczki z krememKruche babeczki z kremem

Składniki:
1.5 szklanki mąki
2 łyżki cukru pudru
10 dkg masła
1 żółtko
2 łyżki śmietany

Krem
400 ml śmietany 30 %
1 galaretka cytrynowa
3 łyżki cukru pudru
kilka łyżek dżemu
krojone migdały

Wykonanie:
mąkę łączymy z masłem dodajemy cukier żółtko śmietanę
wyrabiamy ciasto dajemy do lodówki na 1/2 godziny
ciasto wałkujemy dajemy do foremek
pieczemy w 200 st na złoty kolor

Krem
galaretkę rozpuszczamy w 1/2 szklanki wrzącej wody
mieszamy do całkowitego rozpuszczenia studzimy
śmietanę ubijamy z cukrem na sztywno dolewamy tężejącą galaretkę 
masę delikatnie mieszamy
na spód babeczek dajemy dżem a na niego dajemy masę
wierzch babeczek posypujemy krojonymi migdałami