Składniki:
1/2 główki kapusty białej
1.5 litra bulionu z kurczaka
1 cebula
1 marchewka
kawałek selera
sól pieprz maggi
4 pomidory
2 ząbki czosnku
2 ziele angielskie
2 liście laurowe
3 ziemniaki
Wykonanie:
jarzynę ścieramy na tarce o dużych oczkach zalewamy bulionem
dodajemy liść laurowy ziele angielskie pokrojone ziemniaki gotujemy 30 minut
kapustę szatkujemy gotujemy 10 minut osobno w osolonej wodzie odcedzamy
cebulkę kroimy w kosteczkę podsmażamy z pomidorami
doprawiamy solą pieprzem maggi
cebulkę kroimy w kosteczkę podsmażamy z pomidorami
doprawiamy solą pieprzem maggi
na koniec dajemy zmiażdżony czosnek
zupę łączymy posypujemy zielona pietruszką
zupę łączymy posypujemy zielona pietruszką


