Kliknij w zdjęcie poniżej aby dowiedzieć się więcej
Mój kanał na YouTube
Etykiety
Etykiety
Translate
- Pobierz link
- X
- Inne aplikacje
Składniki:
5 jajek
2 łyżki mąki ziemniaczanej
4 łyżki cukru
3 łyżki mąki pszennej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Masa:
1 kostka masła
1 szklanka cukru pudru
1 szklanka kwaśnej śmietany
1 cukier waniliowy
Jabłka
1.5 kg jabłek
2 galaretki agrestowe
1/2 szklanki cukru
Wykonanie:
jajka z cukrem ubijamy na puszystą masę dodajemy
przesiane obie mąki z proszkiem do pieczenia
ciasto delikatnie mieszamy dajemy na blaszkę 25 x 35
wyłożoną papierem do pieczenia
pieczemy 180 st około 25 minut
Masa:
masło ucieramy z cukrem do białości
dajemy po łyżce kwaśnej śmietany
[składniki powinny mieć temperaturę pokojową]
ucieramy na puszysty krem
Jabłka
jabłka ścieramy na tarce o dużych oczkach
dodajemy 1/2 szklanki wody cukier gotujemy
dosypujemy suche galaretki jabłka mieszamy
ciasto smarujemy masą wykładamy tężejące jabłka z galaretką
dajemy do lodówki na kilka godzin
- Pobierz link
- X
- Inne aplikacje


