Mój kanał na YouTube

Translate

Zupa na upał "Gazpacho"



Zupa na upał "Gazpacho"
Zupa na upał "Gazpacho"


Składniki:
80 dkg pomidorów
1 ogórek zielony
4 ząbki czosnku
3 łyżki oliwy
2 kromki chleba
2 łyżki koncentratu pomidorowego
sól pieprz liście bazylii

Wykonanie:
pomidory zalewamy wrzącą wodą obieramy ze skóry kroimy w dużą kostkę
ogórka obieramy ze skóry 1/2 kroimy w dużą kotkę pozostały w drobną kosteczkę
chleb kroimy w kosteczkę zalewamy 1 litrem przegotowanej wody
dodajemy krojone ogórki pomidory całość miksujemy
doprawiamy solą pieprzem zmiażdżonym czosnkiem bazylią
gazpacho dajemy do lodówki na 2 godziny podajemy z pokrojonymi ogórkiem i pomidorami